Anderen bekijken op dit moment:

Bloody Mary recept

Het Bloody Mary recept is een iconische keuze voor liefhebbers van hartige en pittige cocktails.

bloody-mary-cocktail-recept

Bloody Mary

Een klassiek pittige cocktail met tomatensap en wodka.
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Drankjes
Keuken: Brunch Cocktails, Classic Cocktails
Trefwoord: wodka
Porties: 1 cocktail
calorieën: 110kcal

Ingrediënten

  • 40 ml wodka
  • 80 ml tomatensap
  • 3 scheutjes Worcestershire saus
  • 3 scheutjes Tabasco
  • 1 snufje selderij zout (of normaal zout)
  • 1 snufje peper
  • 0,5 limoen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 prikker met olijven

Instructies

  • Doe een aantal ijsblokjes in je shaker.
  • Doe de wodka, tomatensap, Worcestershire saus, Tabasco, zout en peper in je shaker.
  • Knijp een kwart limoen uit in je shaker.
  • Schud je shaker krachtig, de shaker moet ijskoud aan gaan voelen.
  • Giet de inhoud van je shaker in het glas.
  • Garneer je cocktail met een stengel bleekselderij, een kwartje limoen en een prikker met olijven.
  • Enjoy jouw Bloody Mary cocktail!

Voedingswaarden

Portie: 1cocktail | Calorieën: 110kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 1g | Natrium: 490mg | Kalium: 420mg | Vezels: 1g | Suiker: 4g | Vitamine A: 900IU | Vitamine C: 14mg | Calcium: 28mg | IJzer: 1mg
Cocktail Expertwww.cocktailexpert.nl
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten wat je er van vindt!
Wil je deze cocktail leren maken in een workshop?Bekijk de mogelijkheden van onze cocktail workshops!
Wil je dat wij cocktails komen maken op jouw feest?Bekijk de mogelijkheden van onze cocktail arrangementen!

Geschiedenis van het Bloody Mary recept

Het Bloody Mary recept kent een rijke en enigszins mysterieuze geschiedenis. De cocktail werd voor het eerst gecreëerd in de jaren 1920 of 1930, en de oorsprong wordt vaak toegeschreven aan Fernand Petiot, een bartender in Harry’s New York Bar in Parijs. Petiot mixte tomatensap met wodka en voegde vervolgens zout, peper, citroensap, Worcestershire-saus en tabasco toe. De naam “Bloody Mary” is vermoedelijk een verwijzing naar de Engelse koningin Mary I, bekend om haar bloederige vervolgingen van protestanten.

Glaskeuze

Een Bloody Mary wordt traditioneel geserveerd in een highball glas of een longdrinkglas. Dit type glaswerk heeft de juiste hoogte en breedte om de mix van ingrediënten en garnituren perfect tot zijn recht te laten komen. Het glas biedt voldoende ruimte voor ijsblokjes en maakt het gemakkelijk om de cocktail te roeren en te garneren.

Variaties op het Bloody Mary recept

Hoewel de klassieke Bloody Mary al heerlijk is, zijn er talloze variaties om uit te proberen. Voor een extra pittige kick kun je meer tabasco of zelfs een scheutje hete saus naar keuze toevoegen. Een andere populaire variant is de Bloody Maria, waarin tequila de wodka vervangt. Voor een subtiele twist kun je een scheutje rode wijn toevoegen, bekend als de “Red Snapper.” Daarnaast zijn er talloze creatieve garnituren, van augurken en olijven tot spek en garnalen, die je kunt gebruiken om je Bloody Mary te personaliseren.

Leuke weetjes

Wist je dat de Bloody Mary vaak wordt beschouwd als een remedie tegen katers? Dit komt door de combinatie van tomatensap, dat rijk is aan vitaminen en antioxidanten, en de kruiden die de spijsvertering kunnen bevorderen. Daarnaast wordt de cocktail vaak geassocieerd met brunches en is het een populaire keuze tijdens de weekenden en feestdagen. De veelzijdigheid van de Bloody Mary maakt het een geliefde cocktail voor veel gelegenheden.

Delen:

Facebook
X/Twitter
Pinterest
LinkedIn

Anderen bekeken ook

1 gedachte over “Bloody Mary recept”

5 from 1 vote

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




× Stel een vraag via Whatsapp