Halveer je limoen en knijp beide helften uit met je citruspers boven je shaker.
Voeg een kneepje agave siroop toe naar smaak, Wij denken niet meer dan 5ml, maar het mag ook iets meer of iets minder zijn. Als alternatief kan je suikersiroop gebruiken.
Shake met je cocktailshaker. De shaker moet ijskoud aan gaan voelen.
Strooi zout op het bord. Wrijf subtiel met je uitgeknepen limoen over de bovenkant van het randje van je margarita glas, om deze een beetje vochtig te maken en daarna druk je het glas ondersteboven voorzichtig in het zout dat op het bord ligt. Zo krijg je een subtiel zoutrandje (niet te veel zout doen!). Je kunt eventueel ook maar 1 helft van het glas voorzien van een zoutrandje.
Giet met behulp van de strainer de inhoud van je shaker zonder het ijs in je margarita glas. Sommige mensen voegen echter het ijs ook toe aan het glas!
Garneer je cocktail optioneel met een schijfje limoen.