Ga terug
+ servings
pisco-sour-recept-cocktail-ingredienten

Pisco Sour

Een verfrissende cocktail uit Zuid-Amerika met een perfecte balans tussen zuur en zoet.
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Drankjes
Keuken: Classic Cocktails, Sour cocktails
Trefwoord: Pisco
Servings: 1 cocktail
Calories: 130kcal

Ingrediënten

Instructies

  • Vul je glas met ijsblokjes.
  • Doe een aantal ijsblokjes in je shaker.
  • Voeg de Pisco, het eiwit, de suikersiroop en de angostura bitters in je shaker.
  • Knijp met een citruspers de limoen uit in je shaker.
  • Schud de shaker 10 tot 20 seconden krachtig. De shaker moet ijskoud aan gaan voelen,
  • Schenk met behulp van je strainer de inhoud van je shaker zonder het ijs in het glas (want in het glas zit al ijs). Als het goed is heb je een mooie witte schuimlaag in je cocktail. Mocht je geen goede schuimlaag hebben, giet de inhoud weer terug in je shaker en ga opnieuw krachtig schudden.
  • Laat nog enkele druppels Angostura bitters op de schuimlaag vallen voor wat decoratieve oranje stippen.
  • Enjoy jouw Pisco Sour cocktail!

Voedingswaarden

Portie: 1cocktail | Calorieën: 130kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 3g | Natrium: 8mg | Kalium: 56mg | Suiker: 6g | Vitamine C: 8mg | Calcium: 5mg | IJzer: 0.1mg
Cocktail Expertwww.cocktailexpert.nl
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten wat je er van vindt!
Wil je deze cocktail leren maken in een workshop?Bekijk de mogelijkheden van onze cocktail workshops!
Wil je dat wij cocktails komen maken op jouw feest?Bekijk de mogelijkheden van onze cocktail arrangementen!