Dark ’n Stormy recept

De Dark ’n Stormy is een cocktail met karakter. De donkere rum en het bruisende gemberbier creëren samen een smaak die zowel krachtig als verfrissend is. En met die naam kun je je al bijna de woelige zeeën en de wapperende zeilen van een piratenschip voorstellen! En alleen daarom al delen we het Dark ’n Stormy recept met jullie!

Deze cocktail komt oorspronkelijk uit Bermuda en is net zo intrigerend als het driehoekige gebied waar hij zijn roots heeft. Het contrast tussen het donkere en het stormachtige in het glas is echt iets bijzonders.

dark-n-stormy-cocktail-longdrink-recept-ingredienten

Dark ’n Stormy

Dark 'n Stormy is een pittige en verfrissende cocktail met een perfecte balans tussen de rijke diepte van donkere rum en het scherpe, bruisende gemberbier.
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Drankjes
Keuken: Modern Classics, Refreshing or Fizzy Cocktails, Rum-based Cocktails
Trefwoord: rum
Porties: 1 cocktail
calorieën: 140kcal

Ingrediënten

Instructies

 • Vul het glas met ijsblokjes.
 • Pers een halve limoen uit in het glas. (gooi de uitgeperste schil niet weg!)
 • Doe de ginger beer erbij
 • Giet voorzichtig via de barlepel de bruine rum er bij (je krijgt kleurverloop: licht onderop en donker bovenin).
 • Doe de druppels angostura bitters in de uitgeperste limoen en stop hem in je glas als garnering en smaak maker.
 • Enjouy jouw Dark 'n Stormy cocktail!

Nutrition

Portie: 1cocktail | Calorieën: 140kcal | Koolhydraten: 15g | Natrium: 10mg | Kalium: 20mg | Suiker: 14g | Vitamine C: 5mg | Calcium: 4mg
Cocktail Expertwww.cocktailexpert.nl
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten wat je er van vindt!
Wil je deze cocktail leren maken in een workshop?Bekijk de mogelijkheden van onze cocktail workshops!
Wil je dat wij cocktails komen maken op jouw feest?Bekijk de mogelijkheden van onze cocktail arrangementen!

Geschiedenis van het Dark ’n Stormy recept

De Dark ’n Stormy, met zijn intrigerende naam, vindt zijn oorsprong op het zonovergoten eiland Bermuda. Deze cocktail is onlosmakelijk verbonden met Gosling’s Black Seal rum, een rum die een cruciale rol speelt in de authentieke smaak van de drank. Uniek aan dit recept is het handelsmerk van Gosling’s, dat stelt dat alleen hun rum gebruikt mag worden. Al meer dan een eeuw genieten mensen over de hele wereld van deze donkere en stormachtige cocktail.

De perfecte presentatie

De beste manier om een Dark ’n Stormy te serveren is in een highball- of collinsglas. Dit glas wordt gevuld met bruisend gemberbier en ijsblokjes, wat zorgt voor een verfrissende ervaring. Een schijfje limoen als garnering zorgt niet alleen voor een visuele flair, maar voegt ook een frisse toets toe aan de cocktail.

Belang van gemberbier

In het Dark ’n Stormy recept speelt gemberbier een hoofdrol. Het kiezen van een kwalitatief gemberbier is essentieel; het moet de juiste balans tussen zoetheid en kruidigheid hebben om de cocktail zijn kenmerkende smaak te geven. De krachtige smaak van gemberbier vormt een perfecte tegenhanger voor de rijke en complexe smaak van de rum.

Variaties van het Dark ’n Stormy recept

Terwijl het traditionele recept tijdloos en geliefd blijft, zijn er in de loop der jaren verschillende moderne interpretaties ontstaan. Deze variaties omvatten het gebruik van zelfgemaakte gemberbieren, toevoeging van verse munt voor een verfrissende draai, of het experimenten met andere specerijen en smaakmakers. Deze aanpassingen bieden een moderne twist aan de klassieke Dark ’n Stormy, waardoor elke cocktailervaring uniek en persoonlijk wordt.


2 gedachten over “Dark ’n Stormy recept”

 1. 5 sterren
  Wat een heerlijke cocktail voor in de winter! Ik heb hem gemaakt met don papa barokko donkere rum. Daardoor wordt hij nog net iets fruitiger. Leuk om is te proberen.

 2. 4 sterren
  Lekker hoor! Voor het eerst geprobeerd tijdens een workshop van CocktailExpert en ga ‘m zelf binnenkort ook weer maken.

4.67 from 3 votes (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
× Stel een vraag via Whatsapp