De Zombie cocktail is een tropische klassieker uit de tiki-wereld met zijn oorsprong in 1934. Met dit recept maak je een krachtige en smaakvolle cocktail die perfect is voor een feestje.
Zombie 1934 (max. 1 per persoon)
Equipment
- bar blender (een keukenblender kan ook natuurlijk)
Ingrediënten
- 15 ml limoensap
- 15 ml falernum
- 10 ml grenadine
- 45 ml gold rum
- 45 ml dark rum
- 30 ml overproof rum
- 6 druppels absint
- 1 dash angostura bitters
- 15 ml grapefruitsap
- 20 ml kaneelsiroop
- crushed ijs
- munt (als garnering)
Instructies
- Pak een bar blender (een keukenblender kan ook natuurlijk)
- Doe alle ingrediënten in de blender. En een schep crushed ijs,
- Blend op 'maximale snelheid' voor 5 seconden.
- Schenk de cocktail uit in een collins of een highball glas.
- Doe er een rietje in en garneer met een flinke tak munt.
- Enjoy jouw Zombie 1934 cocktail!
- Let op! Maximaal 1 per avond!
Voedingswaarden
Geschiedenis van het Zombie 1934 recept
De Zombie cocktail werd in 1934 bedacht door Donn Beach, de legendarische barman en grondlegger van de tiki-cultuur. Volgens de overlevering werd de cocktail zo genoemd omdat één glas genoeg was om iemand zich als een “levende dode” te laten voelen. De originele ingrediënten werden lange tijd geheim gehouden, maar de cocktail heeft sindsdien vele variaties gekend. Het blijft echter een symbool van exotische flair en sterke drank.
Glaskeuze
Voor de Zombie cocktail wordt traditioneel een highball- of collinsglas gebruikt. Dit type glas biedt voldoende ruimte voor de overvloed aan ingrediënten en de crushed ice, waardoor de cocktail er niet alleen geweldig uitziet, maar ook lang koel blijft. De garnering met een muntblaadje maakt het geheel af en geeft een extra vleugje frisheid.
Variaties op het Zombie 1934 recept
Hoewel de klassieke Zombie vooral bekend staat om zijn krachtige mix van verschillende rums, zijn er ook lichtere versies beschikbaar. Sommige recepten vervangen de overproof rum door een mildere variant. Andere varianten experimenteren met fruitige toevoegingen zoals passievruchtsap of sinaasappelsap om het zoete profiel te versterken. Voor een non-alcoholische versie kun je de rums vervangen door ananas- of gembersap voor een tropische mocktail.
Leuke weetjes
- Wist je dat de originele Zombie slechts één keer per klant werd geserveerd vanwege de sterkte?
- De Zombie cocktail maakte de tiki-cultuur razend populair in de jaren ’30 en ’40.
- Donn Beach gebruikte geheim gecodeerde recepten voor zijn cocktails, zodat niemand ze kon kopiëren.
1 gedachte over “Zombie 1934 (maximaal 1 per persoon)”
Damn!!!!!! Superlekker… Maar wat een killer! Één van deze slaat inderdaad al in als een bom!