Cuba Libre recept

Zin in een verfrissend drankje met een rijke geschiedenis? Dan is het Cuba Libre recept echt iets voor jou! Deze populaire cocktail, dat simpelweg bestaat uit rum, cola en limoen, heeft zijn oorsprong in het bruisende Cuba van het begin van de 20e eeuw.

Volgens de verhalen werd het voor het eerst gedronken door Amerikaanse soldaten die in Havana waren gestationeerd. Ze mengden lokale rum met cola, voegden een partje limoen toe en riepen “¡Por Cuba Libre!” als toast op een vrij Cuba. Sindsdien is het drankje over de hele wereld geliefd. Proef zelf en waan je even in het zonnige Havana!

Wij maken de Cuba Libre het liefst met Bacardi Spiced rum. Deze cocktail is dan echt net limonade!

cuba-libre-cocktail-recept

Cuba Libre

Cuba Libre: een verfrissende mix van rum, cola en limoen, oorspronkelijk uit Havana.
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Drankjes
Keuken: Classic Cocktails, Rum-based Cocktails
Trefwoord: rum
Porties: 1 cocktail
calorieën: 150kcal

Ingrediënten

Instructies

  • Vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes of gemalen ijs.
  • Snij je limoen doormidden en pers de ene helft van je limoen in je glas, en snij de andere helft in partjes en bewaar.
  • Voeg de rum toe aan je glas.
  • Top je glas af met cola.
  • Zet een partje van limoen op de rand van je glas en doe een rietje in je glas!
  • ENjoy jouw Cuba Libre cocktail!

Nutrition

Portie: 1cocktail | Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 16g | Natrium: 10mg | Kalium: 20mg | Suiker: 16g | Vitamine C: 5mg | Calcium: 4mg
Cocktail Expertwww.cocktailexpert.nl
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten wat je er van vindt!
Wil je deze cocktail leren maken in een workshop?Bekijk de mogelijkheden van onze cocktail workshops!
Wil je dat wij cocktails komen maken op jouw feest?Bekijk de mogelijkheden van onze cocktail arrangementen!

Geschiedenis van het Cuba Libre recept

De Cuba Libre, een cocktail die de essentie van vrijheid en feest viert, heeft zijn wortels in het vroege 20e-eeuwse Cuba. Deze eenvoudige maar krachtige mix van rum, cola en limoen werd snel populair na de Spaans-Amerikaanse Oorlog. De naam, die “Vrij Cuba” betekent, is een toost op de onafhankelijkheid van Cuba en heeft sindsdien wereldwijd bekendheid verworven.

Glaskeuze

Een Cuba Libre wordt traditioneel geserveerd in een hoog glas, vaak een Collins- of highballglas. Dit type glas is ideaal voor het tonen van de bruisende cola en biedt voldoende ruimte voor ijs en een limoenwig, wat de esthetiek en smaak van de cocktail verbetert.

Belang van ingrediënten

De charme van de Cuba Libre zit in de eenvoud van de ingrediënten. De combinatie van de zoetheid van de cola en de rijke smaak van de rum wordt perfect in evenwicht gebracht door de frisse toets van limoen. Deze ingrediënten samen creëren een tijdloze cocktail die zowel verfrissend als smaakvol is.

Variaties op het Cuba Libre recept

Hoewel het klassieke Cuba Libre recept eenvoudig is, biedt het ruimte voor creativiteit. Variaties kunnen het gebruik van verschillende soorten rum omvatten, zoals een donkere of gekruide rum voor een diepere smaak. Sommigen voegen ook aromatische bitters toe voor extra complexiteit of vervangen de cola door andere soorten frisdranken voor een unieke twist.

2 gedachten over “Cuba Libre recept”

  1. ongelooflijk lekker! ik geef dan niet zo veel om cuba, maar te mogen proosten op de vrijheid van cuba met deze cocktail doe ik maar al te graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
× Stel een vraag via Whatsapp