Ingrediënten Margarita
- 45 ml Tequila blanco
- 30 ml Cointreau
- 30 ml limoensap
- 5 ml suikersiroop
- grof zeezout
- limoen
Hoe maak je de Margarita
- Maak met limoensap de rand van je margarita glas nat.
- Haal de rand door grof zeezout waardoor je een leuk randje krijgt op je glas.
- Doe de Tequila, Cointreau, Limoensap en de Suikersiroop in een shaker.
- Vul aan met ijsblokjes, en shake hard.
- Strain de cocktail in het voorbereide cocktail glas.
- Garneer met een partje limoen.
- Enjoy.
Dit is een van de cocktails waar we nooit van zullen weten waar hij nou precies vandaan komt. Iedereen vertelt weer een ander verhaal. De meest populaire verhalen zeggen dat cocktail uit Mexico komt of uit Spanje. Verder is dit een van de cocktails waar de meeste variaties op zijn. Allemaal soorten fruit, frozen margarita’s of een sour… niks is te gek.